-- Watuku 2012 praktisch -- Deelnemende kunstenaars -- Voorproefje --    

                    -- Foto's inwandeling (door Erwin Acke) --

 

In de zomer van 2000 organiseerde de Vlaamse Kultuurvereniging voor de eerste keer de kunstwandeling Wandelen Tussen Kunst, beter gekend onder de naam WaTuKu.

 

Met dit initiatief hadden we maar één doelstelling; iedere Gitsenaar laten proeven van kunst.

En of we daar in slaagden ...

 

WaTuKu groeide uit tot een driejaarlijkse kunstwandeling die tot ver buiten de gemeentegrenzen werd gesmaakt.

 

De eerste editie telde dertig kunstenaars, voor de editie van 2009 konden we rekenen op de deelname van maar liefst zestig kunstenaars.

 

Ook de Gitse lagere scholen lieten zich nooit onberoerd. De scholen lieten iedere keer hun creativiteit gelden door hun deelname aan WaTuKu.

Kunstwerken uit klei, recyclagemateriaal, olievaten, vogelkastje verrezen telkens tegen het begin van de zomer uit de grond.

 

De eerste drie edities werden iedere keer onder leiding van een belleman ingewandeld.

In 2009 kozen we voor een andere formule. De inwandeling werd een nocturne met verrassende tussenkomsten van het gezelschap “congé payé”. Een mobiele tap laafde de dorstigen. De avond werd in het JH De Vlinder afgesloten met een leuk jazzoptreden.

Dit jaar vindt de inwandeling plaats op 8 juli om 10.30u. De inwandeling start dit jaar in de tuin van Ter Linde. De inwandeling loopt nadien over in onze jaarlijkse picknick.

 

Omdat de wandeling zich iedere keer situeert in de Gitse dorpskern blijft het iedere keer een uitdaging om de wandeling aantrekkelijk te maken. We proberen de wandelaar dito kunstliefhebber te leiden langs mooie, bekende en minder bekende hoekjes van de dorpskern.

Net al tijdens de vorige editie kunnen we rekenen op de medewerking van het gastenverblijf Buytenshuys. In één van hun serres mochten we een aantal kunstwerken tentoonstellen.

 

Na iedere editie koopt de gemeente een kunstwerk aan. Die werken worden geselecteerd op basis van de bevindingen van de bezoeker van de tentoonstelling.

 

Getuige daarvan zijn de kunstwerken aan het kerkhof van Gits, het woon- en zorgcentrum Ter Linde en het sociaal huis van Hooglede. De fontein op Gits platse komt ook van de hand van een deelnemende kunstenaar van WaTuKu.

 

Allen welkom in Gits !!

 

 

affiche WaTuKu

 

inschrijvingsformulier

voor kunstenaars

 

uitnodiging kunstenaars

 

Watuku 2012 praktisch